DE FØRSTE 2 GREVE HOLD UDTAGET TIL WINNERS FINAL 2016I denne weekend blev der afholdt Forbundsmesteskaber for de danske teamgym micro hold fra hele Danmark og for Teamgym Greve blev det en stor succes med et forbundsmesterskab for micropiger samt en sølvmedalje i pigernes 4. division - men vigtigst af alt blev 2 af Greves 3 hold udtaget til Winners Final stævnet første weekend i juni måned.

Alle deltagende hold havde forud for Forbundsmesterskabet deltaget i DM kvalifikationen tidligere på året og var ud fra resultatet af denne konkurrence seedet i divisioner. 

Ved forbundsmesterskaberne medtager alle hold halvdelen af deres point fra kvalifikations konkurrencen. De 4 højest placerede hold efter forbundsmesterskabernes afslutningi henholdsvis micro mix, micro drenge 1. division og micro pige 1. division bliverudtaget til dette års WINNERS FINAL stævnet der afholdes i Ceres Arena i Århus første weekend i juni måned, hvor samtlige danske teamgym tophold i alle aldersgrupper deltager.

Teamgym Greve deltog ved forbundsmesterskaberne med 2 micro pigehold og 1 micro drengehold.


Første hold i konkurrence for Greve var 2. micro pigeholdet - som ved kvalifikationen tidligere på året var havnet i micro pigernes 4. division som nr 7 ud af ialt 8 hold. Det var derfor nogle meget stolte gymnaster, forældre og ikke mindst instruktører, der efter konkurrencen i Viborg kunne konstatere at pigernes indsats hjemme i træningshallen siden kvalifikationen havde båret frugt - idet pigerne avancerede fra en 7. plads til en 2. plads under konkurrencen og dermed fortjent kunne få hængt sølvmedaljer om halsen.


Greve's micro drenge havde ved kvalifikationen placeret sig som nr. 5 i drengenes 1. division og har siden da målrettet arbejdet på at forbedre specielt det rytmiske program for at kunne avancere til en af de eftertragtede 4 første placeringer som samtidig ville give adgang til Winners Final i juni måned. 

Klik her for at se video af mikrodrengenes konkurrence

Drengene viste da også under konkurrencen, at de havde arbejdet koncentreret med det rytmiske program og det lykkedes drengene at slutte konkurrencen som nr 4 knap 0,8 point efter konkurrencens nr. 3 holdet fra Gadstrup Teamgym, sølvmedaljerne blev vundet af Svendborg GF og forbundsmestre 2016 for micro drenge blev Gladsaxe IF. Men vigtigst af alt så lykkedes for Greves micro drenge at opnå en billet til Winners Final - en konkurrence hvor ingen af de deltagende hold får point overført fra tidligere konkurrencer.


Sidste hold fra Greve var micro pigernes 1. hold, der tidligere iår vandt både Sjællandsmesterskabet og micro pigernes DM kvalifikations konkurrence. Holdet var derfor også favoritter til at vinde Forbundsmesterskabet, idet de forud for konkurrencen havde et forspring til konkurrencens nr. 2 de dygtige piger fra Viborg GF på 0,709 point.Men pigerne fra Greve viste endnu en gang, at de fortsat er storfavoritter til at vinde dette års DM titel som afgøres ved Winners Final stævnet i juni, idet holdet lagde ud med at genneføre et rytmisk program som udløste den hidtil højeste rytmiske karakter givet til et danske micro pigehold nogensinde på 20.400 point.

Dernæst sprang pigerne serie flotte og veludførte bane og trampetspring som ialt gjorde at holdet fortjent kunne kalde sig Forbundsmestre 2016. Ialt opnåede Teamgym Greve micropige 1 hold en samlet pointscore på 67,292 point mod Viborgs 62, 885 point. Bronzemedaljerne blev vundet af Vedbæk GF med en samlet pointscore på 61,540 point med fjerdepladsen og dermed den sidste billet til Winners Final blev vundet af GHG Herlev med en samlet pointsum på 58,841 point.